Till elever och föräldrar/vårdnadshavare på Sätunaskolan

Här kommer info. från rektor Anneli.

”Vintern rasat ut”… Valborg är här och endast knappa sex veckor kvarstår av detta läsår. Arbetet ut i klasserna går på högvarv och jag kan garantera att ingen, varken pedagog eller elev, ligger på latsidan. Tvärt om, kunskaper både produceras och synliggörs i alla undervisningstillfällen, på skoltid och fritidstid.

Förra veckan bjöd vi in till ett öppet föräldramöte till samtliga föräldrar med barn på Sätunaskolan. Syftet med mötet var att synliggöra hur vi arbetar utifrån vår Likabehandlingsplan, vilka lagar vi har att förhålla oss till, vad olika begrepp står för samt redovisa sammanställning av den föräldraenkät som ni besvarade för drygt en månad sedan. Ett trettiotal föräldrar kom och här bjuds på ett axplock från sammanställningen av föräldraenkäten:

De flesta föräldrarna upplever att deras barn trivs bra på Sätunaskolan. Trivsel och trygghet är något vi ständigt arbetar med!

Vad är arbetsro? Pedagogerna på skolan strävar efter att strukturera upp lektioner med variation, vilket innebär att vissa moment kräver tystnad, ex. vid genomgångar. Andra delar av en lektion kan däremot uppmuntra till samarbete och samtal. Att en elev får den arbetsro den behöver innebär att kunna delta i olika variationer av en lektion utan att kunskapsinhämtningen störs.

Utifrån de dryga ettusen kommentarer vi har fått av olika föräldrar kan vi se att det finns stora skillnader på vad man önskar av oss gällande information. Exempelvis önskar några föräldrar att bloggarna ska vara aktivare medan andra tycker att bloggarna ska bort. Det är med andra ord svårt att tillfredsställa alla föräldrar. Vår analys är i alla fall att de flesta föräldrar är relativt nöjda med den information som ges från skolan.

Alla elever har rätt till en undervisning som ger ledning, stöd och stimulans. Arbetet med formativ bedömning medvetandegör elevernas kunskapsutveckling kopplat till den undervisning som läraren bedriver. Genom detta skapas goda förutsättningar för att undervisningen blir begriplig, hanterbar och meningsfull för eleverna. De elever som är i behov av stödinsatser ska få det i form av extra anpassningar och/eller särskilt stöd.

Sätunaskolan arbetar ständigt med att motverka kränkningar, trakasserier och diskriminering. Även om det är många föräldrar som uppger att deras barn inte har blivit utsatt för kränkande behandling, så finns det fortfarande en del som anser att så fallet är. Vi arbetar aktivt och strukturerat utifrån från vår Likabehandlingsplan ur olika perspektiv – främjande, förebyggande och åtgärdande – vilket vi kommer att fortsätta med. De områden vi identifierar jobbar vi extra med för att säkerställa tryggheten. Som rektor på Sätunaskolan kan jag inte lova att det aldrig kommer att förekomma kränkningar i framtiden, men jag kan garantera att all personal som arbetar på skolan alltid gör sitt yttersta för att minimera risken för kränkningar!

 Grundorganisationen inför nästkommande läsår är i stort sett klar och som jag lovade i förra brevet kommer jag här att presentera den. Det är ett stort arbete att lägga en organisation och det är flera aspekter att ta hänsyn till. I alla beslut jag fattar utgår jag från olika perspektiv, men det är alltid elevperspektivet som är det viktigaste. När jag lägger en organisation och en tjänstefördelning handlar det därför om att:

·         Det ska vara rätt person på rätt plats utifrån kompetens, erfarenhet och intresse.

·         Utifrån elevbehov tillgodose resurser på bästa sätt.

·         Se över lärmiljön på bästa sätt så att den skapar goda förutsättningar för lärande för alla elever på skolan.

·         Använda de tilldelade ekonomiska resurserna på bästa sätt gällande personal, läromedel och anpassningar i miljön.

Övriga perspektiv att ta hänsyn till är personalperspektivet samt föräldraperspektivet, och jag vill påstå att det är en omöjlighet att göra samtliga individer i en individtät organisation, som skolan är, tillfredsställda. Jag är medveten om att några alltid kommer att vara mer nöjda än andra och tvärt om. Ni är välkomna med eventuella frågor genom at ringa eller maila mig.

Grundorganisation läsåret 2015/2016 klasslärare/mentorer:

Fsk-klass A   Yvonne Svalvik                    Fsk-klass B    Ann-Christine Häggström

1A                Nusin Grama                       2A                 Maria Hauptmann

1B                 Cecilia Lavenius                   2B                  Jeanette Rigvald

3A                Erika Engdahl                        5A        Nenne Andersson              

3B                 Josephine Edlund                 5B                  Vakans (rekrytering pågår)

4A                Maria Asén                          6A                 Martin Akdogan

4B                 Carina Hult                          6B                  Stefan Gustavsson

 

Spec.team med huvudsaklig funktion att tillsammans med klasslärare/mentorer arbeta för att utveckla och genomföra undervisning mot högre måluppfyllelse:

Carola Hult, Anna-Karin Sjöström Kull och Anna Wikström Berggren

Dessutom kommer det att finnas fritidspersonal som arbetar i klasser på grupp- och individnivå.

 

         
   
   

Kom ihåg!!!

 Skolavslutning 10/6 kl. 8.10-ca 10.00 med  gemensamt avslut för samtliga elever utomhus kl. 9.00   

 Fritids är stängt för utvärdering fredag     12/6!

Sista föräldrabrevet för detta läsår kommer i juni.

Önskar er alla en fortsatt härlig vår J

 

Anneli Hultin, rektor Sätunaskolan

[email protected]

08-591 267 33

   
   

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anonym
2015-05-17 @ 14:29:34

Carina och Hult blir ch




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

skickavidaretrivas.blogg.se

Kraft, vilja, mod- nu skickar vi kunskaperna vidare. Klass 3 b i Sätunaskolan i Märsta är glada att vi kan dela med oss våra kunskaper och värderingar. Nu kastar vi loss, häng gärna med!

RSS 2.0